Zoals velen van jullie weten zijn wij al een tijd bezig om een kindje te krijgen. Na vele jaren proberen en behandelingen in het ziekenhuis zonder resultaat hebben we er voor gekozen om voor adoptie te gaan.

Voordat we besloten te gaan adopteren, wisten we niet wat er allemaal bij kwam kijken

We moesten naar verplichte bijeenkomsten, werden “gekeurd” door de Raad voor de Kinderbescherming en moesten uiteindelijk kiezen voor welk land we willen gaan.
Onze keus viel al snel op Amerika. Dit land had voor ons de meeste voordelen. Zo is adoptie vanuit Amerika 95% van de gevallen open. Dat wil zeggen dat er veel bekend is over de geboorte ouder(s) en waarom het kindje is afgestaan. Dit vinden wij belangrijk omdat we dan ons kindje goed kunnen uitleggen hoe het allemaal gegaan is. En dit is dan weer belangrijk voor de verwerking.

Het feit dat de biologische ouder(s) de toekomstige ouders voor hun kindje uitkiezen vinden we een mooi iets

Dit helpt hen weer met het verwerken van hun verlies. Daarbij zijn de wachttijden in Amerika aanzienlijk korter dan in andere landen. En aangezien wij al wat ouder zijn, willen we geen 5 tot 7 jaar meer hoeven wachten.

Adoptie uit Amerika heeft voor ons een minpunt en dat zijn de kosten die aan deze procedure hangen. Zo moeten we bijvoorbeeld twee keer bemiddelingskosten betalen, zowel aan Nederlandse als aan Amerikaanse zijde. Ook komen de medische kosten van moeder en kind voor onze rekening. Daar boven op ook nog alle gerechtelijke kosten en deze zijn niet mals. En als het dan eindelijk tijd is om ons kindje op te gaan halen, zullen we ook nog 3 tot 4 weken in Amerika moeten verblijven voordat we ons kindje mee naar huis mogen nemen.

Al met al komt het er op neer dat de kosten vergelijkbaar zijn met de aanschaf van een nieuwe luxe uitgevoerde auto

We zijn hier al een hele tijd voor aan het sparen maar zoals jullie vast wel begrijpen, hebben we dit bedrag niet zo makkelijk bij elkaar. We kunnen jullie hulp hierbij goed gebruiken. We zouden het super fijn vinden als jullie ons met welk bedrag dan ook zouden willen helpen.
Dit kan met het onderstaande donatieformulier.

Vast heel veel dank voor je steun!

 1. Steun ons adoptie-avontuur

  €2,920.00 gedoneerd van doel €7,500.00

 1. Jamie (schoonzus Annica) Veenstra

 2. Els Baarendse van dorsten

 3. Daphne Wiersma

 4. Anoniem

 5. Sylvia Mertens

 6. Judith de Laat

 7. Sander Ramp

  Klein gebaar, groot geluk!
 8. Anoniem

  Hi Anne, heb heel veel respect voor jullie openheid over zo'n gevoelig onderwerp. Ik gun jullie van harte een mooie Amerikaanse baby! Kleine bijdrage van mij. Pak ze!
 9. Anoniem

  Het is jullie gegund.
 10. Teun en Maaike Kampert


Categorieën: Geen categorie

2 reacties

Frans en Jose van Rijswijk · 18 augustus 2019 op 17:15

Veel Vertrouwen en Geluk gewenst .

Huub · 28 augustus 2019 op 20:05

Veel succes en geluk! Het kindje gaat zoveel geluk hebben met jullie als ouders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *